Leveringen / Afhalingen / Leeggoed ruilen

Levering en uitvoering van de Overeenkomst

Goederen besteld bij Nirolux worden geleverd in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Indien de Klant in dezelfde bestelling meerdere goederen heeft besteld, worden deze goederen niet afzonderlijk geleverd.

Een bestelling kan opgehaald worden op de uitbatingszetel van Nirolux gelegen te 8730 Beernem, Wellingstraat 109. Het ophalen van een bestelling op de zetel is gratis en de goedkoopste standaard levering. Nirolux brengt de Klant per e-mail op de hoogte van zodra de goederen kunnen worden opgehaald. Bij ophaling van betongoederen dient de Klant zelf te laden en is het aangewezen om met minstens twee (2) personen aanwezig te zijn. Bij ophaling van andere goederen wordt de Klant gevraagd mee te helpen met de magazijnier waar nodig.

Een bestelling kan ook geleverd worden op het leveringsadres dat de Klant bij het plaatsen van zijn bestelling invulde. De goederen worden slechts éénmaal aangeboden op het leveringsadres.

Daarbij gebeurt de levering:

  • van kleine goederen hoofdzakelijk door koerierdiensten zoals GLS en DPD;
  • van grote goederen of goederen die op pallet liggen via distributietransport. Dergelijke leveringen gebeuren standaard met een oplegger (ongeveer 13,6 meter lang en 4 meter hoog). Indien het leveringsadres niet kan worden bereikt met een dergelijke oplegger dan dient de Klant dit te melden aan Nirolux voor Agrodieren via e-mail info@agrodieren.be en voor Tools&Co via e-mail info@toolsandco.be met vermelding van de ordergegevens, het GSM-nummer van de Klant en de reden van de toegangsproblemen.  

 De distributietransporteur zal steeds de goederen zo dicht als mogelijk bij het leveringsadres proberen te lossen. Indien de Klant bij de bestelling verklaarde over een heftruck of een verreiker te beschikken, moet deze ook effectief aanwezig zijn wanneer de goederen worden gelost/geladen. Indien de Klant bij de bestelling verklaarde niet over een heftruck of een verreiker te beschikken om de goederen te lossen/laden, dan zal de distributietransporteur de goederen lossen/laden met een transpallet via de laadbrug. Een transpallet kan enkel rijden op een vlakke en verharde ondergrond (vb. beton, klinkers, asfalt,… en dus niet op steenslag, grind of andere oneffen ondergrond en evenmin over verhogingen zoals borduren).

Nirolux rekent leveringskosten aan, tenzij anders overeengekomen. De leveringskosten zijn terug te vinden op de bestelbon en op de webwinkel in de winkelmand bij “Bereken mijn prijs”. Extra leveringskosten te wijten aan een foutief opgegeven leveringsadres, afwezigheid van de Klant of gebrek aan beloofde heftruck of verreiker zijn ten laste van de Klant. 

Bij ophaling door de Klant of na levering van een bestelling (indien de bestelling moet geleverd worden) zal de Klant van Nirolux een factuur van zijn bestelling ontvangen per e-mail. Deze factuur zal tevens beschikbaar zijn op het portaal van de Klant.  

 

Leeggoed

Omruiling van leeggoed is enkel mogelijk indien geleverd wordt via distributietransport en indien deze omruiling explictie op de bestelbon of de leveringsbon vermeld staat. Omruiling van leeggoed is dus niet mogelijk indien op de bestelling staat dat levering zal gebeuren door koerierdiensten.

De omruiling gebeurt VERPLICHT op het tijdstip van levering/ophaling. Bij gebrek aan omruiling op het tijdstip van levering/ophaling wordt aan de Klant achteraf het aantal niet geruilde paletten aangerekend.

Enkel de paletten waarbij in de bestelling staat “(omruil pallet)” zijn omruilbaar. Uitzonderingen voor andere type paletten zijn mogelijk mits uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Nirolux. 

Het aantal paletten dat de Klant ter omruiling wil aanbieden mag in aantal niet meer bedragen dan het aangekochte paletten en moet hetzelfde type paletten zijn.